Scheidingshypotheek

Wanneer u gaat scheiden dan komt er opeens erg veel op u af. Een van de zaken waar veel emoties bij vrij komen is wie er in de woning kan blijven wonen. En misschien moet de woning wel verkocht worden? Uiteraard kunnen wij die beslissing niet voor u nemen. Wel kunnen wij samen met u kijken naar de mogelijkheden rondom de (her)financiering van de woning.

Wat kunnen wij voor u regelen:

  • Overleggen met banken en verzekeraars over de mogelijkheden om de hypotheek aan te passen;
  • Adviseren in het verdelen van opgebouwd vermogen in de hypotheek;
  • Uw bestaande verzekeringspolissen beoordelen en advies geven of u niet onder- of oververzekerd bent;
  • De fiscale wijzigingen voorleggen wanneer een van beide de woning heeft verlaten, u de woning met winst of verlies verkoopt en wat dit voor gevolgen kan hebben bij de koop van een nieuwe woning;
  • Het ontslag van de hoofdelijke aansprakelijkheid in gang zetten;
  • Regelen dat u de zekerheid heeft dat bij het overlijden van uw ex partner er nog wel alimentatie wordt ontvangen. Wij kunnen u hiervoor de best mogelijke oplossing aanbieden: de alimentatieverzekering bij scheiding.

Bovenstaande is een opsomming van datgene waar u in ieder geval rekening mee moet houden in geval van scheiding. Wij weten dat geen enkele scheiding met elkaar valt te vergelijken. FinAlliance heeft zich in de afgelopen periode als specialist waargemaakt om de moeilijkheden en knelpunten rondom de scheiding en uw eigen woning te vertalen naar een helder advies.

U kunt hier meer lezen over Scheiden & Geld

Zorg er voor dat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan!
Informeer wat ons advies bij de scheidingshypotheek voor u kan betekenen!